Populær
-15%

Vikinge/Konge spil

Model/varenr.: \uD83D\uDE09

 

Kubb/Kongespil/vikingespil, er et gammelt spil, der stammer helt tilbage fra vikingetiden.
Spillet går ud på at ramme og vælte samtlige af modstanderens kubber/bøndere og til sidst ramme kongen.

Man har vundet når kongen er væltet.

Spillet opstilles ved at man laver en bane på 5 x 8 meter. Kongen placeres i midten, og 5 kubber/bønder placeres i hver ende, så de strækker sig over baglinjen. 

Der laves 2 hold, hvert hold består af 4 personer. Holdene stiller sig bag deres respektive kubber/bønder. 

- Holdene fordeler deres kastepinde i mellem sig.

- Spillet kan begynde! Hold 1 skal fra sin kubb/bønder baglinje, vælte hold 2´s kubber/bøndere, med kastepindene. Såkaldt "helikopterkast" er forbudt.

- Det er nu hold 2´s tur til at kaste pindene. Inden de gør det, skal holdet, fra baglinjen, kaste de kubber/bønder, som hold A har væltet over på hold 1´s felt. De rejses, der hvor de lander, i valgfri retning. Bliver kastet for langt, havner kubben/bonden i hold 2´s felt eller uden for banen, gøres kastet om. Hvis andet forsøg også mislykkes, placeres kubben/bonden efter hold 1´s ønske, i hold 1´s felt, dog aldrig tættere på kongen end en kastepinds længde. Hold 2 kaster nu pindene, og skal i første omgang vælte kubbene/bønderne ude i hold 1´s felt.

- Væltes en kubb/bonde på baglinjen, før kubbene/bønderne ude i feltet, rejses den igen.

- Hold 1 kaster de væltede kubber/bønder tilbage på samme måde som beskrevet under pkt. 3. Hvis der stadig er stående kubber/bøder tilbage i hold 1´s felt, flyttes baglinjen frem til den forreste kubb. Hold A får altså lov til at kaste sine pinde fra denne nye baglinje.

På denne måde går spillet frem og tilbage, indtil et af holdene har væltet alle kubbene/bønderne på modstandernes bane, og til sidst vælter Kongen.

Når Kongen skal væltes, skal der kastes fra den oprindelige baglinje.

Vær opmærksom på at man for at vinde skal vælte Kongen. Hvis man har væltet alle kubberne/bønderne, men ikke vælter Kongen, eller man ikke har flere pinde tilbage til at vælte Kongen med, har man tabt. Man har også tabt, hvis man under spillets gang rammer og vælter Kongen i utide.

KRAFTIGE STORE BRIKKER 


Kongen måler 30 x 6 x 6 cm.

 

 

 

169,00  m/Moms
199,00  m/Moms
Du sparer: 30,00
Afsendelse 1-2 dage.
Lager: På lager
Forslag til dig
Andre købte også
Passer sammen med
Anmeldelser

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: